http://kincses-lak.blogspot.hu/

2014. január 27., hétfő

Gombhoz a kabátot

Korábbi bejegyzésben már talán említettem, hogy a ház megtervezése során szempont volt az általunk elképzelt bútorozás, a meglévő dekorációs elemek beépítése.

Talán furának tűnik, hogy még az építészeti tervek előtt egy kompletten berendezett lakás képével a fejemben rohangáltam. Ez egyrészt előny, mert sok kérdésre választ ad, ha a lámpák, kapcsolók, konnektorok, stb. helyét kell kijelölni, vagy a beépített szekrényekét. De nagyon nagy kötöttség is, amit egy építész rosszul visel. ;)
Lehet, hogy építészetileg nem a legfrappánsabb megoldások születtek így, viszont abszolút a mi igényeink és elképzeléseink szerint alakult ki végül a ház szerkezete.
Azaz a gomboz varrtuk a kabátot.

Összeszedtem ezeket a "gombokat", amik inspiráltak minket, és amik erőteljesen alakították a ház terveit.

Egy párizsi áruházban (Printemps) fotóztuk ezt a szekrényt 2005-ben, de akár az egész szoba is jöhetne... Egészen otthon éreztem magam benne, és még szuper, lakberes könyvek is voltak kikészítve:)))




Emlékeztek az Elle magazin éves naptár/noteszeire? A 2006-os számban volt ez a kép, ami a konyha-étkező szekrényfalát ihlette:


Kandalló tűztér, ami két helyiségből is élvezhető:


Ólomüveg ablak, mint belső dekoráció:





Egy beülős ablaknak is mindenképp helyett kellett kapnia valahol:


Kihívás volt, de télikertet is szerettünk volna (valószínű túl sok angol  magazint nézegettünk)



Minden, készen vásárolt lakásban, házban számos remek lehetőség van. Például egy polgári, városi lakás hangulata utánozhatatlan, ahogy egy gyárépületből alakított loft-é is. Ha azonban az ember építkezik, egészen magára szabhatja az otthonát, és bátran megvalósíthatja az álmait, minimális kompromisszumokkal. Ezzel próbálkozunk mi is.... ;)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése