http://kincses-lak.blogspot.hu/

2014. február 18., kedd

Burkolat kérdéskör

Terítékre került a hidegburkolat kérdése, így nyakamba vettem a várost, és feltérképeztem a terepet.
Hogy mit kerestem?
Elsősorban matt fehér padlólapokat és csempéket. Gondoltam ez elég egyszerű kívánság, ehhez képest egyetlen padlólapot találtam, ami megfelelt a matt, fehér, 30x60-as paramétereknek....de az legalább jó áron, 2560 ft/nm-ért!
Ellenben márványos, bézs-szürke, kő-, vagy fa-utánzatú lapokból Tiszát lehet rekeszteni.
Falicsempéből jobb a helyzet, szinte minden méretben van matt fehér, halleluja! A Baumaxban még 30x60-asat is találtam, a padlólaphoz passzolót, 2000,- ft/nm ár alatt.

Ezzel az alapokkal meg is vagyok, a dekorcsempe mozaik lesz. A fenti fürdőbe fehér (az eddigi favorit 11.800 ft/nm), a lentibe zöld (még nincs kiválasztva).
A konyhapult fölé fehér metrócsempét szánok, ezt is találtam 4990 ft/nm-ért.
Ezenkívül kell majd antracit járólap daraboláshoz, és nagyon akciós, osztályos lap a gépészeti, háztartási helyiségekbe.

A fentiekből is látszik, hogy ezt a hidegburkolat kérdést nem cifráztam túl. Törekedtem az egységes, klasszikus megjelenésre, így pl. a földszinten egyazon padlólap lesz mindenhol, csak eltérő kötési mintában, fekete-fehér színkombinációkban.
Az emeleti fürdőbe és wc-be egészen váratlanul carrarai márvány burkolat kerül, egy szerencsés, apróhirdetésben talált véletlennek köszönhetően. (eredetileg Geberit, falba építhető wc-tartályokat kerestem, és carrarai márványlapot találtam 2890 ft/nm áron. Ezt hívják "kihagyhatatlan ajánlat"nak....).

Hogy könnyebb legyen átlátni, és velem együtt elképzelni a burkolatokat, bemutatom a képeket, amivel a burkolókat is boldogítani fogom. :) Mert elképzelések persze vannak dögivel, csak legyen, aki szépen megcsinálja! :P

Előszoba, lépcsőház:
30x30-as (a 30x60-as félbevágva) fehér lapok, antracit kis négyzetekkel a sarkokban.
(ha gazdag lennék, valami természetes követ tennék le, de ezt majd csak valamelyik másik életemben...)
az arányai mások, de a minta azonos

kipróbálom, lehet elég, ha csak minden 2. nagy lap között van kis kocka, mint itt.

arányaiban jó, és nagyon tetszik a sötét szegőcsík, csak igaza van anyukámnak, hogy az összes porcica ott éktelenkedne rajta marha feltűnően! :P

Konyha:
Ide nagyon konkrét elképzelésünk van. Lassan 7 éve fotóztuk ezt a (belga) ikeás bemutatótermi padlót, hogy majd egyszer nekünk is ilyen kell! A vonzalom azóta sem szűnt meg, úgyhogy a minta adott, a burkoló pedig áldani fog a rengeteg vagdosás miatt...
(engem a kis négyzetek a cementlapok geometrikus mintázatára emlékeztetnek, de mozaikszerű is, egyszóval nagyon tetszik! Emiatt nem is nagyon vacilláltam a fapadló és a járólap között, pedig a svédpadló is nagyon szép a konyhákban...)


a nagy lapok 30x60-asok, a kis négyzetek 15x15-ösök.

sok kis apró darabból áll össze a minta, igazi álommeló lesz a szakiknak!
A falon fehér metrócsempe.



Lenti fürdő:
Semmi extra, csak a nagyméretű, fehér lapok, úsztatva lerakva. A falon csak a wc-bidé mögött, és a zuhanyzó körül kerül a falra csempe (nagyméretű fehér), egyébként festett falak lesznek. A fő attrakció itt csak a zöldes-türkizes színátmenetes mozaik lesz, ehhez hasonlóan:




Emeleti fürdő:
 A koncepciót alaposan felforgatta a márvány képbe kerülése.  Nem akarok túlzásokba esni, így a padlón márvány, a falon (csak ahol nagyon muszáj) a nagyméretű fehér csempe, a kád mögé pedig fehér mozaik kerül, gyöngyházfény bevonattal. Sikerült olyan mozaikot találnom, ami visszahozza a márvány színeit, ahogy megtörik rajta a fény, és egy kis plusz színt is ad, attól függően, milyen színek vannak a környezetében. (itt majd lehet játszani a kiegészítőkkel, törülközőkkel, stb.)
Talán túl fehérnek és sterilnek tűnik most még, de én látom benne a klasszikus eleganciát:))))

így képzelem a kád környékét, és a márvány-mozaik párosítását
ehhez hasonlót választottam, csak szebbet:))

Ezt az! "Europa Danimarca"


ilyen, 30x15-ös lapjaim vannak, halszálkában lesz lerakva...

a mosdó környékét hasonlóra tervezem


Már csak a wc van hátra, amiben nem lesz csempe, csak a márvány a padlón...
Ellenben lesz fa falburkolat, tapéta, és minden, ami nem oda való:D
Valahogy így:

márvány, faburkolat, tapéta....
 A tapétát már megvettem, a tükröt is, úgyhogy elkészítettem a saját kis montázsomat, csak a poén kedvéért...(bár ahogy látom a márványt jól lehagytam róla, és wc-csészét sem találtam a képre:))))


Egyelőre ennyit a hidegburkolatokról, mint látszik, inkább valami időtlen klasszikusra törekedtem, miután minimum 25 évre tervezem most ezeket a helyiségeket.
Az anyagok nem méregdrágák, a luxust csak a néhány nm mozaik képviseli. Inkább a könnyen variálható, mozgatható kiegészítőkön lesz a hangsúly, hogy gyorsan, olcsón lehessen változtatni, ha úgy jön ki a lépés.

Képek forrása: pinterest.com

8 megjegyzés:

  1. Vááá, nálunk is metró csempe lesz, csak zöld! Majd megmutatom! :D

    Egyébként mindent jóváhagyok, szóval mehetnek a munkálatok tovább. Minden nagyon szép lesz. Mozaikcsempe (ha üveg) akkor vigyázzon rá a szakember, és egyenesen rakja fel, ne billegve, mint nálunk...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, hát várom nagyon a képeidet, amúgy is kérdezni akartam, mikor jön újabb beszámoló Rólatok?
      Köszi, akkor folytatjuk tovább:)))) Igen, mindenképp nagyon résen kell lennünk, mikor burkolnak, remekül el lehet rontani az egészet akaratlanul is....

      Törlés
  2. Szia! Meg tudod mondani, hogy a mozaikot hol találtad? Én is ilyesmit keresek, de eddig csak olyat találtam, amiből 4-5ezer Ft egy 30*30 cm-es darab, tehát 50ezer körül lenne egy nm, ami nekünk horribilis összeg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Nóra!
      Én ezt a mozaikot választottam, de sok más variációja van a termékcsaládnak, nézd át! http://csempe-szaniter.hu/termek.php?id=1754&termeknev=Europa%2BDanimarca&termekosztaly=burkolatok
      És a 11.850-es nm árat ennél a cégnél kaptam: http://www.terrakotta.hu/hu/
      (üzleteik: Szeged, Baja, Békéscsaba, Makó, Orosháza) Remélem találsz valami klasszat Te is! ;)

      Törlés
    2. Szia Nóra! Ma rendeltem meg a mozaikot, és képzeld kiderült, hogy előzőleg rossz árat adtak meg (és a kiállítási darabon is rossz ár szerepelt!), mert valójában 29.800,- ft/nm az ára. Mivel félretájékoztattak, ezért felajánlották, hogy a rendeléseimből elengednek 20 %-ot, így nagykereskedelmi áron, 25.000 ft/nm-ért adják. Ha hozzájuk mentek, javaslom próbáljatok Ti is alkudni! Illetve ugyanolyan színű mázakkal lehet kapni más gyártónak is mozaikját (MIAMI), 3-4.000,- forinttal olcsóbb nm áron, érdemes átnézni!

      Törlés
  3. elnézve az ikeás konyha járólapot, most legszívesebben felverném az egész konyhámat!!!! :) de nem fogom!!!! :) és ez a halszálka minta a fürdődbe, wow!!!! imádom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :))) tegnap megrendeltem a burkolatok 80 %-át, úgyhogy 2-3 hét múlva kezdődik a burkolás, majd jövök a képekkel!!!

      Törlés