http://kincses-lak.blogspot.hu/

2014. augusztus 6., szerda

Burkolás - kész a konyha padlója!



Mivel nagyon pozitív akarok lenni, csak ennyit mondok a burkolási munkákról a helyzetjelentésemben.
A konyha alja tényleg majdnem készen van, még a lábazatot kell kifugázni, ennyi hiányzik.

A fuga (Mapei) Manhattan színű, azaz világosszürke, és nekünk nagyon tetszik az egész egyben.

Az, hogy a végeredmény ilyen lett, csakis Férjnek köszönhető!
Végül ő vágta ki az összes kis négyzetet, háromszöget, csonka-négyzetet, téglalapot.... Egyenként csiszolgatta őket, míg tökéletesek nem lettek. Aztán a beragasztásnál egyenként pöckölte ki őket a fugakeresztekkel, stb., stb.
A burkolót továbbra sem minősíteném, mert valahol legbelül mégiscsak úrinő vagyok, de ez a konyha nem készülhetett volna el Férj áldozatos és kitartó munkája nélkül. Ezúton is köszönöm Neki!

:)

ez a konyha padlója

handmade by Férj
emlékeztek? ez volt a Belgiumban látott minta....

...és ilyen lett a miénk!


6 megjegyzés:

  1. De ezek után ugye NEM fizettétek ki a "szakembert"?

    VálaszTörlés
  2. Aranyat ér az ilyen férj! Az enyém is ilyen! Lassú, mint a csiga, de tökéletes, amit csinál! :D Mondjuk a kerítésünk burkolása két évébe telt! :-D Tök jó, hogy haladtok! Már megint szinte irigylem az építkezést! Bár a messzeség megszépíti az eseményeket... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mint tudjuk, jó munkához idő kell! :D Sajnos nincs mit irigyelni most nálunk, borzalmas, amit ezzel a burkolóval szívtunk, de nem is idegelem magam azzal, hogy elpanaszoljam:))))

      Törlés
  3. Az egész minta minden darabja külön van kivagdosva? Nagyon klassz, de gondolom ráment Férjnek is pár napja. Nem tudom mit tett még a burkoló, de ezt négyzetméter áron nem lehet elvállalni. Ha pedig az árát kérné meg, te nem tudod kifizetni. Ez olyan, mintha egy talicskával kérnéd, hogy hordjon el egy hegyet. Persze, hogy azt mondta rá, hogy nem lehet megcsinálni. Egy férjnek azonban semmi sem lehetetlen :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, természetesen miután azt mondta, hogy ezt nem lehet megcsinálni, nem is kértünk ilyet. Sőt, miután a nagy lapokat sem sikerült szabályosan leraknia, már nem is kértünk semmit a konyhában. Aztán a fürdő alját, a wc mögötti falat, a mosdó környékéről a csempét is mind félig vissza kellett szedetnünk, pedig ezekhez 30x60-as lapokkal kellett dolgoznia. De legalább megtudtuk, hogy mit nem lehet még. Pl. egyenlő fugaközöket csinálni, márványlapot csiszolni, mozaikot egyenletesen felrakni, csempe élét gérbe vágni, lapokat vízszintesen felrakni, stb. Tegnap, munka után kiérve a teljes napi munkáját kellett visszaszednünk, magunknak persze, mert a mesternek már híre-hamva nem volt fél ötkor. Én mindent meg tudok érteni, nem veszekszem, tudok szépen kérni, sőt segítek is. Azt is tudom, hogy mindenkinek hatalmas lelke van, csak nekem ne legyen. De én nem haragszom, csak mélységes értetlenséggel állok a dolog előtt.

      Törlés