http://kincses-lak.blogspot.hu/

2015. január 18., vasárnap

Parkettázás - első körben

A parkettázás megkezdése az év első nagy feladata.
Sajnos a vizsgaidőszak miatt én csak telefonos segítségként tudok részt venni benne, távolról irányítva Férjet és a munkálatokat. De meg kell mondjam, nagyon profin halad minden, igazán jó kis parkettázós csapatot sikerült kifognunk.
A másik örömteli hír, hogy a lamella parketta tökéletesen bevált, és pont olyan szép, mint képzeltem.
Mivel a parketta nem csaphornyos, bármilyen mintázatban le lehet fektetni. Sőt, a mintákat tetszés szerint lehet variálni, amit mi ki is használunk.

Az emeleten kezdtünk: a gyerekszobát, a hálót gardróbbal és a folyosót rakták le első körben, akáccal. (az alsó szinten tölgy lesz)
A folyosó mintájában van egy ún. tükör. Ez a keret vizuálisan elválasztja a küszöb nélkül találkozó helyiségek halszálkában rakott mintázatát, illetve a vizes helyiségek márványától a fát.


első sorok

gyorsan halad

gyerekszoba: mindjárt kész

precíz mérések, és az előszoba mintája a keret után a hálóban folytatódik

folyosó futója

kész a keret is

így találkoznak a minták (a fa és a márvány közé még bekerül egy rézcsík, utána lesz véglegesen összezárva a burkolat


a gardrób alja. a tervezett  beépített szekrény alá került az a néhány darab, ami színben kilógott a többi közül....

A ragasztás után most néhány napig pihennie kell, aztán összecsiszolják a felületet, és jöhet az olaj vagy a lakk. Végső döntés a kence fajtájáról/színéről még nem született, először megnézünk pár lehetőséget kis felületen felkenve. A választásról mindenképpen tudósítok! ;)

2 megjegyzés:

  1. De szép lett! Nálunk egyszer nagyon elszúrták a parkettát, de ez jól sikerült! Szerintem nagyon jól illene innen( http://lakberinfo.hu/dekoracio/szonyeg/2015-01-17-designers-guild-szonyegek-modern-stilusu-polgari-otthonokba/ ) a 3. szőnyeg az ilyen világos parkettára. Nekünk hasonló van, de mi a hibákat fedtük el. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! A hidegburkolók szerencsétlenkedései után már én sem hittem benne, hogy vannak jó szakemberek, de ezt a parkettát tényleg szépen lerakták. Valahogy könnyebb megemészteni, mikor készen vásárolt lakásban adódnak hibák, mint mikor te csináltatod, és elszúrják... :) A szőnyegek gyönyörűek, köszi a linket! :)

      Törlés