http://kincses-lak.blogspot.hu/

2015. március 21., szombat

Aranyló vízesés

Hosszú várakozás után, végre felkerült a zöld mozaik a lenti fürdőbe... Tavaly nyár óta váratott magára, és szinte már el is felejtettem, mennyire kíváncsi vagyok, hogyan fog kinézni.
Tegnap végre megláthattam.
Sötét zöld és türkizkék, bronz szálakkal, gyöngyházas mázzal, majd a világos türkiz, almazöld, ugyanilyen extrákkal. Ehhez jött még 20 db arany színű mozaikdarab, amit utólag, még a ragasztó teljes szíradása előtt cserélgettünk le egyenként. A sötét részbe több került, a világosba csak jelzésértékűen, illetve  legtöbbet szemmagasságba tettünk.
(A korábbi, egyenként, kézzel való átvariálásról ebben a posztban olvashattok.)

Nem könnyű fotózni, a valóságban sokkal élőbb, csillogóbb az egész. Még így, fuga és a megfelelő megvilágítás nélkül is. Plafonba süllyeszett spot fogja megvilágítani, ha minden a helyére kerül.

a teteje egészen sötétzöld, itt érvényesülnek leginkább az arany mozaikok.
mint a lezúduló víz habja, olyan a lenti világos rész (nekem ;) )
örülök, hogy sikerült az 1/3 - 1/3- 1/3-os arányokon a sötét színek javára változtatni...
Maradékokból állítottam össze a zuhany csaptelep mögé kerülő mozaikcsíkot. A csaptelepek ebben a fürdőben aranyszínűek lesznek, tekintettel a zöld mozaik színvilágára. Nem állítom, hogy nagy a választék, ha az ember a krómtól eltérő színű csaptelepeket keres, az árakról nem is beszélve. Hosszas utánajárást követően végül Kínából rendeltük meg valamennyit, nagyon olcsón. Kiszámoltuk, ebbe az árba az is belefért, ha esetleg cserélni kell majd őket, a minőség miatt. Reméljük azért nem így lesz!

a kis megvilágító nyílás kifejezetten hasznosnak tűnik, nem csak a természetes fény beengedése miatt, de a mozaiknak is jót tesz, sokkal élőbb a beszűrődő fénytől!

nem találtunk modern vonalúban olyat, ami mindkettőnknek tetszett, ezért a zuhanyzóban ilyen lesz...

a kézmosó és a bidé viszont ilyet kapott (érdekesség, hogy a fantázianeve szintén "vízesés") :)


3 megjegyzés:

  1. Nagyon szép!
    Milyen márkájú és színű fuga lesz hozzá?

    Zsófi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Zsófi!

      Mapei Keracolor fugát szoktunk használni, ez mozaikhoz is ajánlott. Én egyelőre úgy tervezem, hogy a fehér alapszínű fugát zöld színezővel sötétítem, a mozaik színéhez passzítva fokozatosan.

      Törlés
  2. Ezt a Mapei típust nem ismerem. Nekünk a Sopro Saphir® S-t ajánlották, állítólag nem olyan gyorsan vízkövesedik, szennyeződik, ami egy zuhanynál nem hátrány... A színnel kapcsolatban pedig épp arra gondoltam, hogy kár lenne, ha az egyszínű fuga hálója megtörné ezt a képet, de ezzel a színátmenetessel nagyon szuper lesz, már látom magam előtt...:-)

    VálaszTörlés