http://kincses-lak.blogspot.hu/

2011. május 24., kedd

Ablak egy gyártóra

Megérkeztek az ablakaink!!!
Nem volt egy egyszerű eset, mert mi sem vagyunk egyszerű eset. Hetekig, hónapokig tervezgettünk, válogattunk a kivitelezők és árajánlatok között. Végül egy (mondjam ki?) drága gyártó mellett döntöttünk, de a minőség meggyőzött.
Kifejezetten fa nyílászárókban gondolkodtunk, fokozottan hőszigetelő üvegezéssel, úgy K=1.0W/m2k hőátbocsátási tényezővel. Plusz toktoldó, hogy a fal külső szigetelése rá tudjon borulni a keretre.
A technikai kérdések mellett fontos volt a külalak is, végül teljesen egyedi (értsd: én találtam ki és szerkesztgettem) osztott üvegeket rendeltünk, kívül nyír, belül gyöngyfehér színnel, pezsgő színű kilincsekkel.
Szóval megjöttek, tényleg nagyon szépen megcsinálták, messziről virít, hogy igényes munka.
Egyetlen bibi akadt csak, ami a beillesztéskor derült ki: két teraszajtó nyitási iránya fel lett cserélve, és pont azoké, amiknek a mérete 6 centivel eltér egymástól, ergó nem lehet őket behelyettesíteni. Puff!
Mi legyen? Persze nem a gyártó emberei rakják be, így ők felfüggesztették a munkát, míg a gyártóval megoldást találunk a problémára. Gondunkat gyorsan jeleztük is a gyártónak, ahonnan a következő megállapítások jöttek:
1. nyilván MI összekevertünk valamit.
2. nyilván az ablakokat berakó szakik kevertek össze valamit.
3. nyilván a kőművesek kavartak össze valamit, mikor a falakat húzták.....
Egy a lényeg, náluk nem lehet bibi! És ha már így alakult, hogy valakik nagyon csúnyán benézték itt a dolgokat, akkor is egy kis fűrészeléssel, bontással és toldással biztosan könnyen orvosolható.

Itt tartunk most. A gyártó képviselője még nem volt kint személyesen felmérni a helyzetet, ezeket csak úgy látatlanba sikerült elővezetnie, úgyhogy a java még hátra van!
Amit már most biztosan tudok:
1. az általunk elfogadott és aláírt gyártási tervekhez ragaszkodunk,  ettől eltérő, esetleg korábbi beszélgetés alkalmával elhangzott variáció felemlegetésére csupán szemöldökfelhúzással válaszolok.
2. nem idegesítem fel magam, végig megtartom nyugodt, halk hangom.
3. se bontásba, se toldásba, ablakkeretek farigcsálásába semmilyen körülmények között nem megyek bele,
4.nem átallok perrel fenyegetőzni, ha nem térnek jobb belátásra.

HA minden igaz, holnap találkozó a képviselővel, szorítsatok!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése