http://kincses-lak.blogspot.hu/

2011. november 5., szombat

Az én tököm:)

Kicsit késve, de megmutatom milyen lett, és hogyan készült a mi őszi dekorációnk:)
Persze tököt faragni kell, mert az jó móka, szeretik a gyerekek,és tényleg nagyon jól mutat nappal és este is az ajtónk előtt. Szóval meg is vettem a szép tököket egy kedves nénitől a szomszéd ház kapujában, 150,- Ft.-ért darabját.
Aztán mielőtt nekiálltunk volna, rátaláltam erre a képre Andi oldalán.
Ugye milyen gyönyörű???!
Így megállapodtam a gyerekekkel, hogy egy tök lesz az övék, egy pedig anyáé, hogy kiélhessem művészi hajlamaimat....:P

A hagyományos tökfej hamar elkészült, puha és zsenge volt még a tök, könnyen boldogultunk vele. Én vagdostam, Marci kapargatta a belsejét, Lili pedig széthordta a kiszedett belét..... Ja, és Férj lelkesen fényképezett!


Az én tököm már nagyobb előkészületeket igényelt. Szerszámokat, fúrófejeket kellett kipróbálni, majd a gyerekeket ágyba fektetni, hogy ne zavarják a koncentrációt:)
Egy elektromos csiszolóval, és egy fúróval dolgoztam, miután alulról meglékeltem és kikapartam a tök belsejét. A tollal megrajzolt mintát először a csiszolófejjel kivéstem körben, majd 2 különböző méretű fúrófejjel kipöttyöztem a "bogyók" helyét.


Legvégül a tök száránál fúrtunk néhány szellőzőnyílást, hogy a gyertya fél perc után ne aludjon el.
A kész mű ilyen lett:



Nem mondanám, hogy nehéz vagy bonyolult lett volna, de egy este azért elment rá:) Szórakozásnak is remek volt, a végeredmény pedig igazán tetszetős:) Próbáljátok ki Ti is!

Másnap már így díszelgett a bejáratunk:

2 megjegyzés: