http://kincses-lak.blogspot.hu/

2012. július 4., szerda

Kitérő

Teszek egy kis kitérőt....
Úgy alakult, hogy a ház elkészülte előtt egy másik feladatot kell megoldanom, egy albérlet otthonná alakítását. A koncepciónk az, hogy az albérletbe egyrészt lomis, vagy használt bútorokat, egyebeket szerzünk/veszünk, illetve amit lehet és érdemes, azt már a házba szánva, akár teljes áron is, de kompromisszumok nélkül. Mivel a ház már áll, így pontosan tudjuk, hol mekkora hellyel gazdálkodhatunk, mi fér be mondjuk egy adott sarokba. Tehát a konyhai gépeket, kanapét, polcokat már mind úgy vadásszuk majd össze, hogy azok tökéletesen illeszkedjenek majd a végső helyükre, a házba!

Persze így ez az albérlet nem lesz egy tökéletesen összehangolt stílusú otthon, hiszen a "mindigisvágytamrá viszemhazamagammal" cuccok együtt lesznek a "kikukáztammertéppjóljött de itthagyomhaelmegyek" darabokkal:))) Persze így az igazi kihívás,és én alig várom már, hogy gyűljenek a holmik, és mi belakjuk a lakást.

Hogy azért legyen egy rendező elv, a francia vidéki stílust némi angol falusi ízzel finomítva képzeltem el az albérletbe, sok fehérrel és fa bútorokkal, no meg némi tapétával;P

Mit kell tudni az alapokról?
A lakás egy kb. 100 nm-es, 4 szobás tetőtér, egy jó méretű konyhával és elégséges fürdőszobával. Tájolása kelet-nyugati, parkra és a hegyekre néz, az óváros peremén, 8 perc sétára a fő sétálóutcától.
Jelenleg mindenhol pvc vagy szőnyegpadló burkolással, de ez remélhetőleg változni fog, ma lesz a megbeszélés a tulajdonossal a burkolatcseréről.
Egy teljes tisztító festés is előttünk áll még, ami egyben tapétacsere is lesz néhány helyen, mivel itt minden tapétázva van, ahogy a tetőterek többségében....

HA kíváncsiak vagytok, mit tudok kihozni egy albérletből, ahol nem lehet és nem is cél mindent a vágyaim és ízlésem szerint lecserélni, kialakítani, akkor tartsatok velem ezen a kitérőn, ahol örömmel mutatok meg majd minden kis változást, új szerzeményt, vagy engem ért inspirációt!

(Utólag úgy döntöttem, hogy mindezt egy aloldalon, a Kincses-lakban foglalom össze, ahova egy kattintással eljuthattok a főcím alatt! Tartsatok velem!!! )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése