http://kincses-lak.blogspot.hu/

2012. október 7., vasárnap

Készül a szendvics!

Végre van előrelépés az építkezésen!!!
Reményeink szerint télen tudjuk a belső munkákat folytatni, de most még, amíg az időjárás engedi megcsináltatjuk a szendvicsfalat:)
Korábban már írtam erről, most mutatok néhány képet is, hogyan is néz ki a valóságban. Persze ez csak a mi változatunk, az átszellőztetett légréses falszerkezetet már a Wienerbergernél "csomagban" is meg lehet vásárolni. Tehát ha valaki ilyen falat szeretne, egyben megrendelheti, és nem kell magának bajlódnia az anyagok beszerzésével, megfelelő kőműves csapat megtalálásával, akik ezt rendesen meg is tudják valósítani.

Itt találhattok technikai adatokat a wienerbergeres rendszerről:
http://www.wienerberger.hu/homlokzatburkolat/let%C3%B6lthet%C5%91-kiadv%C3%A1nyaink?p_pubid=1019512174667
itt a Terca Téglaburkolatok Termékismertető 2012 című kiadványt kell letölteni, aminek a 26. oldalától kezdődik az erre vonatkozó leírás.
Velünk szemben pont ilyen házat húztak fel most a nyáron, és csak dicsérni tudom mind a kivitelezést (nagyon profik voltak), mind a végeredményt, nagyon szép ház lett! Egyetlen bökkenője van csak, ha valaki nem téglaburkolatú házban gondolkodik, akkor bizony ez a lehetőség kiesett...

Nálunk a munka az "ál"lábazat felrakásával kezdődött, amihez először el kellett felezni a téglákat:)  Ebből került fel 4 sor, a 2. és 4. sorban minden második tégla között légrések kialakításával. Itt jut majd be a levegő a külső fal és a 15 centis szigetelés közé.
A 30 centis porotherm téglák közé már a fal felhúzásakor drótok lettek rögzítve, amire most felkerültek előbb a lazább 10 cm-es kőzetgyapot táblák (Multirock), majd ezekre kötésben az 5 cm-es, fóliázott Fixrock FB1-es Rockwool táblák.
A drótra végül szigeteléstartó tárcsa került, ami rászorítja a 15 cm szigetelést a falra.

Külön megoldást találtunk ki az ívelt sarkokra, itt üveghálóval szorítottuk le a szigetelést íveltre, hogy a min. 4 centis légrés mindenképpen megmaradjon a kőzetgyapot és az előtétfal között.

Itt tartunk most, erről láthattok képeket.
Holnap kezdik felhúzni az 5 cm vastag Porfix előtétfalat, úgyhogy hamarosan jövök a továbbiakkal!

kötésbe rakott kőzetgyapot táblák

rétegrend: 10+5 cm kőzetgyapot, légrés, külső téglafal
ott a rés a téglák között, a szellőztetés érdekében

felszurkálva a drótokra

tárcsákkal rögzítve

a szigetelés takarja az ablak-fal találkozást is!

az éles sarkok is meg lettek erősítve hálóval
lekerekített élek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése