http://kincses-lak.blogspot.hu/

2013. november 14., csütörtök

Mennyezetfűtés csőszerelése

Készül a fűtésrendszer.
A talajszondás hőszivattyúval mennyezetfűtést- és hűtést fogunk üzemeltetni, aminek a csöveit most teszik fel a plafonra.
Sikerült nagyon kedvezményesen Rehau rendszert vásárolni, erre 30 év garanciát kínál a gyártó, amennyiben rehaus minősítéssel rendelkező kivitelező telepíti. Szerencsére plusz költség nélkül ez a kitétel is teljesült, így elvileg a sikeres nyomáspróba után nyugodtak lehetünk, garanciával a zsebünkben.
Többféle megoldás létezik a mennyezetfűtés megvalósítására.
Lehet paneleket kapni, ahol a gipszkartonba eleve bele van gyártva a csövezés, és ezeket a panelokat kell a plafonra felszerelni, majd a csövek végeit összekapcsolni.
Másrészt a szabadon felszelet csöveket be lehet vakolni.
Nálunk a harmadik megoldás játszik, mikor a csövekre gipszkarton borítást szerelnek alumínium távtartók segítségével. Ha szintben van a plafon, akkor a gipszkartont egészen a csövekre lehet szorítani, követve a plafon szintjét. Ha a mennyezet nincs mindenhol szintben, akkor a távtartók segítségével egyenesbe lehet hozni a felszerelt gipszkarton lapokkal. Előnye a vakoláshoz képest, hogy később nem fog megjelenni a felületen a csövek mintázata, állítólag...

A történet képekben:
dolgozó

a villanyvezetékekre figyelni kell

étkező-nappali

gyerek-szoba;)

vendégszoba


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése