http://kincses-lak.blogspot.hu/

2014. január 9., csütörtök

Kirakat fürdő

A lenti fürdőszoba, Férj találó szavaival élve "kirakat fürdő" lesz.
A hálók az emeleten vannak, így a mindennapi tisztálkodás tetthelyét praktikus módon az emeleten rendezzük be.
Vendégek, illetve kézmosás és egyéb folyó ügyek számára viszont ott lesz a lenti fürdő, amiben nem kell helyet keresni a fogmosópohárnak, fürdőkellékeknek, egyéb hasznos, de nem csinos holmiknak.
Tehát lehet egyszerűen csak a látványra menni.

Itt mindenképp az olaj-, smaragd-, türkiz, -világoszöld árnyalatok jelennek majd meg mozaikcsempe formájában, némi arannyal. Pont, mint ezen a képen:
:D

Ami még biztos(nak tűnik): mosdó egy komódon áll majd, a fal mögött lesz a zuhany. WC és bidé egymás mellett, a mosdóval szembeni falra építve. Törtfehér járólap, és ugyanilyen csempe kerül oda, ahova feltétlen szükséges. Egyébként festett falak, képek, és kristály falikarok vannak még a tervben, valamint fa kiegészítők.


Belátom, kicsit kaotikus...:) Persze sok minden akkor fog eldőlni, mikor élőben is látjuk, és könnyen előfordulhat, hogy egy jónak gondolt elképzelés a kukában végzi.
De addig is, én gyártom a skicceket!

Ugyanis még nem tudjátok, de megrögzött rajzoló vagyok. Több száz vázlat készült már a házról, az albérletről, de az esküvői ruhámat is én rajzoltam meg a varrónőnek, sőt egész kollekciókat rajzolok fel szezononknét a ruháimból:))) Ja, a kert beültetési tervéről is van több rajz...
Most eljött az idő, itt vannak az első rajzok a fürdőről!
(figyelem, tudom, hogy szakmai szemmel nem elfogadhatóak, ezért kérem a kedves értő szeműeket, tekintsenek el a perspektivikus, és egyéb hibák halmazától!!!)
Remélem sikerül értelmezni a képeket, de kérdezhettek is nyugodtan!

1. terv:
A tusolót elválasztó fal egy része zöldes üveg, hogy az ablak felől természetes fényt is kapjon a tusoló. (a rajzon ki van emelve a tusoló egy részlete, ez ne zavarjon meg senkit!)
A tükör elé egy kristálylámpa függ le, a WC, bidé falán pedig falikar van.
Tükör arany keretben.
A tusolóhoz való átjárónál csupán a nyílás szélességében kerül mozaik a hátsó falra. Ebből az üvegmozaikból még a wc, bidé falára is kerül majd, valamilyen formában.
(az ajtó a falra van nyitva, remélem látjátok hol a bejárat, de a képek klikkre nőnek is! :)



2. terv:
Sokban nem változott, csak rájöttem, hogy króm csaptelepek kellenek.
Továbbá a kavics alakú mosdó nem passzol, hiába tetszik annyira. 
Az üvegmozaik  úgynevezett  "vízesés" mintájú, azaz fönt sötétebb, lefelé világosodó színarányban van feltéve.
Az ablak alatti falra hiányzik valami, de ez a legutolsó részletkérdés a történetben.
A mosdó mögött az előtétfalban a lépcsőzetes megoldás túl sok, inkább az üvegfalhoz tettem be üvegpolcokat, ha nagyon dekorálni akarnék valamit.
A tusolóban semmi extra, nem lesz függöny, vagy ajtó. Lesznek viszont fa polcok, akasztók, esetleg egy lerakónak használható pad, mindez teljes takarásban.




A tervekről mára ennyit.
A jelen állapotokról pedig azt tudom elmondani, hogy várom a vakolás árajánlatát, illetve levadásztam a szükséges Geberit WC-állványokat, nyomólapokat a Vaterán, amit most be kell építeni.
Kezdhetem felkutatni a burkolatokat.

Folyt. köv....

2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Szia Kati! Lesz kád, az emeleti fürdőben. Az lesz a lazulás helyszíne... :)
      Ha vénségünkre Férjjel csak az alsó szintet használnánk, és szükséges, akkor ide a lentibe is be lehet majd tenni egy kádat.

      Törlés