http://kincses-lak.blogspot.hu/

2014. március 4., kedd

Beltéri ajtók

Sorra került a beltéri ajtók beszerzése.
Első körben az interneten, és a Parktiker-Baumax-Obi háromszögben néztünk körül.
Amit mi kerestünk, az a klasszikus, kazettás kivitelű, tömörfa ajtó. Számomra kicsit meglepő módon, bármelyik barkácsáruházban igazán jó áron lehet találni szép, tömörfa ajtókat,  3-4 fajta kivitelben (ugyanezt árulják a kiskereskedők is, csak nagyobb formaválasztékban). Igaz, ezek többnyire klasszikus, osztott mintájúak, kezeletlen felülettel és keskeny tokkal, tehát a modern, vagy minimál stílust keresőknek nem nagy segítség.

http://www.praktikerwebshop.hu/kereses/?keresett=belt%E9ri+ajt%F3&k_talalat=&k_rendez=&k_irany=&page=1

A neten átnézve a hazai kínálatot azt tapasztaltuk, hogy rengeteg cég van, akik ugyanazokat a termékeket forgalmazzák, közel azonos áron. Ilyenkor szerintem érdemes felkutatni a gyártót, és közvetlenül velük felvenni a kapcsolatot, így egyedi igényeket (színválasztás, osztások módosítása) is érvényesíteni tudunk felár nélkül, vagy jelentős engedményeket kaphatunk.
Másrészt vannak azok a stúdiók, akik egyedi ajtókat rendelésre gyártanak, ez már egy egészen más árkategória, amivel mi most nem foglalkoztunk:)

A barkácsáruházas felhozatallal végeredményben kiegyeztem volna, bár az általuk forgalmazott néhány fazon között pont nem volt az, ami nekem leginkább tetszene. Ami ennél nagyobb probléma volt, hogy ezeket gerébtokkal árulják, és kezeletlen fával.  Nekünk jobban tetszik a díszesebb, burkolt tok, és mindenképp lazúros, törtfehér színű ajtókat szeretnénk. Ráadásul 3 ajtó 22 cm-es falba kerül, azaz a normál méretű tok nem elég hozzá.

Így megkerestük az egyik beszállító gyárat, akinek a honlapján kiválasztottam azt a fazont, ami leginkább tetszett, és kértem rá árajánlatot. Festéssel, burkolt, és 3 db. szélesebb falba is építhető tokkal.
A tisztánlátás kedvéért lekértem az árakat a gerébtokos, natúr kivitelre is (ugyanannyi, mint a Praktikerben), így kiderült, hogy a festés kb. 20.000,- ft-tal dobja meg egy ajtó árát.
Ezek után két céggel beszéltünk, akik bútorfestéssel foglalkoznak, és kiderítettük, hogy egy ajtó festése cirka 40.000,- ft, ezért ők is azt javasolták, hogy a gyárral érdemes ezt megcsináltatni (így igaz, megerősíthetem!)

Ezzel tehát eldőlt a kérdés, megrendeltük az ajtókat a gyártól, festve, széles tokokkal.
A színt az általam megadott színkód alapján festik, az üveges részeket pedig kérésemre átalakítják egyedi igényeink szerint. A szállítást kapcsolt fuvarral oldják meg, így nem kell díjat fizetnem érte, így az sem probléma, hogy a gyár Erdélyben van;)

Ilyen a bemutatóteremben:



Joggal mondhatjátok, hogy semmi extra, de ez még közel sem a vége, ajtó-ügyben vannak még terveim... :P









7 megjegyzés:

  1. Kedves Réka! Nagyon tetszik a blogod, jövőre mi is építkezésbe fogunk, így nagy érdeklődéssel olvasom. :) Szeretném megkérdezni, hogy honnan vettétek meg ezeket az ajtókat?
    Nagyon ritkán én is blogolok lakber témában, itt a fb oldalam: https://www.facebook.com/agneserdelyiblog
    Üdvözlettel: Ági

    VálaszTörlés
  2. Ági, nagyon kedves vagy! Csodaszép a lakásotok, kíváncsian várom milyen lesz a ház! :) Az ajtók a Kobezoltól vannak: http://www.kobezol.ro/index.php?lang=hu , tényleg csak ajánlani tudom őket!
    Köszi az oldalad linkjét, nagyon szuper! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon köszönöm, a linket is! A te blogod a kedvencem itthonról, mert informatív, inspiráló és hasonló a stílusunk.
    A házunk majd valami ilyesmi lesz: http://www.pinterest.com/agneserdelyi/dreamhouse Most még ilyen, egy kéthektáros telken Esztergomban: https://plus.google.com/photos/110274063988657003132/albums/6098318823819319873?authkey=CNGn3L_Fif2dZg Lesz munka vele. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húúúú, micsoda projekt! Mikor kezdtek hozzá? Átnézve a pinterestes tábládat már látom is magam előtt a kész házat! Nagyon klassz lesz!!!!! Rengeteg kedvenc kép van az albumodban, valóban egészen hasonlóan látjuk a szépet. :D Mindenképp szólj, ha indul az átépítés/felújítás, a világért sem hagynám ki!

      Törlés
    2. Először a présházat csináljuk meg kétszintes vendégháznak, most tavasszal. A présház egy Babits versben is szerepel, Babitsék villája alattunk van. Ez a hegyoldal a bencés rend szőlője volt,1870-ben építették a 80 nm-es pincét. Nagy álmunk volt, hogy megszerezzük, mert eddig csak a szomszéd telek volt a miénk - onnan szép a kilátás a Bazilikára, hegyekre, Dunakanyarra. Eredetileg szállodát akartak ide építeni befektetők, de dugába dőlt a projekt. A ház kb. 120 nm, kétszintes lesz, a fejemben már összeállt a kép, de 2016 előtt nem épül fel, csak most kezdtünk gyűjteni rá. Ez a lakás kezd szűkös lenni négyünknek, és jobb lesz majd irodának használni. A belvárosi létet is utálom és kész vagyok szecesszióba vonulni. :)

      Törlés
    3. Nagyon szép tervek, sok kitartást kívánok a megvalósításhoz! Remélem én már a házból laptopozva fogom követni hányattatásaitokat:)))) ;) Mindenképp tartsuk a kapcsolatot! A vendégházról is fogsz posztolni? Remélem igen!

      Törlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés