http://kincses-lak.blogspot.hu/

2014. április 24., csütörtök

Ahogy állunk...

Ha véletlenül bárki is azt gondolná, hogy nálunk az építkezés csak móka és kacagás, azt megnyugtathatom, hogy nem.
Már kigondolni, eldönteni, felkutatni, megrendelni, és a pénzt megkeresni minderre is elég (baromira!) megerőltető és fárasztó feladat.
Ha mindezek mellett még a nagy nehezen kigondolt-felkutatott-megrendelt-kifizetett cucc nem is olyan, amit szeretnénk, na az már tényleg idegbaj.
Vagy ha azt halljuk a mesterektől, hogy úgy/oda kötötték be a villanyt, "ahogy sikerült", miközben a glettelők és gipszkartonosok munkáját teszik tönkre, akiknek 8 havi fizetésemnek megfelelő összeget perkálok.... Grrrr! (ne essetek kétsége, nem a munkálatok extrém árúak, hanem az én fizetésem rém alacsony :P)

Jelen állapotok szerint megérkeztek a beltéri ajtók. Szépek. Csupán a küszöböt felejtették el leszállítani. Amiért ettől mégsem kaptam sikítófrászt, az egyrészről az, hogy küszöb nélkül tervezem a burkolatokat, másrészt, hogy elméletileg ingyen járt az ajtókhoz, ergó külön nem fizettem érte. Ettől függetlenül még lehet, hogy ki fogom kérni, és leszállíttatom, sosem lehet tudni alapon.

2 üvegezett ajtó lesz, amelyek üvegét még homokfúvatni viszem...
teljes fóliazárban várják a glettelés végét.

A zöld mozaik is megérkezett. Jelentem, a keverék jól néz ki, elképzelésnek megfelelőek a színek, együtt is jól mutatnak, hozzák a zöld minden árnyalatát egészen a türkizig (valódi szépségében csak felrakás után láthatjuk, a hülye papír miatt, amire felkasírozták). Viszont kirakva az átmenetes mintát, összességében nagyon világos: ránézésre 2/3-ad világos, 1/3-ad zöld hatása van. Mi pont fordítva szeretnénk, inkább zöldnek, és csak éppen világosabbnak az alján.
Szóval most megy a variálás, hogyan lehet mindezt korrigálni/cserélni/átkeverni.
Persze nekem konkrét megoldásom lenne rá, és a gyártó sem zárkózott el az ötleteimtől, de a végleges válaszukra még várni kell...

ez a mozaik HÁTOLDALA! az elejére papír van kasírozva, így a valódi felülete (gyöngyházas máz, fémszálak az üvegben) nem látszik, csak felrakás után....
próbálgattam, variáltam az átmeneteket, arányokat.

Levateráztuk a fenti fürdő csaptelepjeit, 2 mosdót, és egy kádtöltőt. Semmi extra, sikerült olcsón Diplon csaptelepeket találnom nosztalgia stílusban. Súlyából ítélve valóban van benne anyag, és remélem, hogy a német gyártás tényleg garancia a minőségre.




A lenti fürdőbe végre kiválasztottuk a falikarokat, de mivel a hamburgi eladó nem postáz, most a szállítást szervezzük . (Férj egyik munkatársa 2hetente jár oda, és felvállalta az elhozatalát!) Annyit elöljáróban elárulok róla, hogy mi csak "a Superman" lámpának hívjuk.... ;)
Ha már a lámpáknál tartok, két fantasztikus mennyezeti lámpáról is lecsúsztam az Ebay-es liciteken, ez is méreg. De legalább konkretizálódott, hogy miket is keresünk, mi az, ami tetszik nekünk (erről hamarosan külön posztban értekezek).

A munkálatokkal most a glettelés végénél járunk, ha minden szép fehér lesz, és az ajtók is bekerültek a helyükre, tartok egy gyors videótúrát a házban, "tabula rasa" címmel.;)

nappali az étkező felől, balra a kandalló helye
Hálószoba gardróbbal, fürdőbe való enyhe belátással
két szint között, lépcsőház.

8 megjegyzés:

  1. Szia,
    én is átalakítás előtt/alatt állok. a csaptelep engem is érdekelne, de nálam speciális kivitelezésű kell, mert a mosdónak és a kádnak egy csaptelepe van.. sajnos az ő termékei között nem találtam, de ha esteleg valaki tud ajánlani valamit azt megköszönném.
    a nyílászárókra én őket ajánlom szívesen:
    http://difanova.hu/
    felmérnek, tanácsot adnak és szerelnek, szerintem megbízhatóak és korrektek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Ha jól értem, akkor a mosdó csaptelepét kell a kádhoz is fordítani, ha tölteni akarod? És onnan jön a zuhany is? Az tényleg elég speckó, házgyári fürdőkben láttam anno ilyet. Az ajtósokkal (www.kobezol.ro) amúgy minden rendben volt, (a küszöb elfelejtéstől eltekintve) szóval merem őket ajánlani, ha valaki valódi fa beltéri ajtókra pályázik. És bátran lehet alkudni is!
      Sok sikert a csaptelepvadászathoz, ha látok olyat, amit keresel, jelzem!

      Törlés
  2. jól haladtok, kettőt pislogsz és költözhettek...:)

    VálaszTörlés
  3. Réka, ugyanilyen csaptelepeket vettünk! a szerelő, amikor kézbe vette, ennyit mondott: a kínaira már azt írják, hogy német? - remélem, csak poén volt. egyelőre minden oké velük, de ugye még csak 3 hét telt el.
    a nappalitok ajtói nagyon szépek. te tervezted?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Veronika, már meg sem lepődöm az egyezésen:))) Amúgy ma már tényleg mindent Kínában gyártanak, a luxustermékeket is. Max. nem ott szerelik össze.... Azért bízom benne, hogy jók lesznek! Az ajtók-ablakok saját tervezés: kompromisszum a "teljesen osztott", és a "minél szabadabb kilátást" engedő igényeink között. ;) Most adom le a bejárati ajtó terveimet a gyártónak, remélem nem akadnak ki:)))))

      Törlés
  4. A 6. képen az nemtán az Enterprise Software Innovation Kft. kistehergépjárműve? (^_^)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. de-de, és egyben a Ház-álom projekt sikerének elengedhetetlen logisztikai eszköze.
      Továbbá tökéletesen fotogén képkitöltő egység, mely nagyban emeli a fotók szakmai és esztétikai színvonalát!
      ;)

      Törlés