http://kincses-lak.blogspot.hu/

2014. december 29., hétfő

Kádbeszerzés

Több probléma is adódhat, ha évekig építkezünk. Ilyen, ha kinézünk egy kádat, de mire röpke néhány évre rá megvennénk, kivonják a forgalomból.... :)

Praktikus szempontból olyan kádat kerestünk, amiben kényelmesen lehet zuhanyozni, illetve elég hosszú is. Sok választási lehetőséget nem találtam az úgynevezett "kulcslyuk" kádak piacán. Egyrészt volt a Riho, másrészt az Alföldi gyár Dodona terméke.

Riho Dorado
Alföldi Dodona

Míg az előbbi organikusabb, kicsit öblösebb forma, addig az Alföldi kívülről nem mutat sokat, viszont van belőle egészen hosszú méret.
Mielőtt még véglegesen döntöttünk volna, kiderült, hogy az akrill kádak 3 fő minőségi osztályba tartoznak, és nagyon nem mindegy, milyen anyagra adunk ki pénzt.
Mint az okos netről megtudtam: "Többféle minőségű akrilt különböztetünk meg: az úgynevezett „ABS akril” közepes minőséget takar, míg a „100% szaniterakril” nagyon jó minőségű és javíthatóságú termékek jelzője. A „Lucite akril” jelzés a kiváló minőségre, a hosszú élettartamra és a javíthatóságra garancia. E termékek színe kitűnően harmonizál a kerámia szaniterekkel."
Nos, a Riho és az Alföldi is Lucite akril kádakat gyárt, szóval bármelyik jó választás lehet!

A hossza és az egyenes vonala miatt a Dodona mellett voksoltunk, és leadtuk a rendelést. Ekkor derült ki, hogy pont fél éve nem gyártják már ezt a terméket, és a kifutó készlet is elfogyott. Esetleg néhány darab az országban előfordulhat kiállítási darabként, de valószínű nem a leghosszabb méretben...pffff!
Férjre hárult a feladat, hogy felkutassa az országban maradt Dodona kádakat. Végül Kecskeméten, egy fürdőszobaszalon raktárában fellelte a szerintem utolsó darab 180 cm hosszú Dodonát. Még alkudtunk is belőle - mert mégiscsak régi modell, meg látatlanban vesszük, ki tudja mi baja lehet, blablabla - és le is szállították nekünk. Tökéletes állapotban, gyári csomagolásban érkezett.
A beépítéskor hisztérikaként ismételgettem, hogy "mint a szemetek világára, mert ebből nincs még egy!!!!", úgyhogy szerintem nem is tartottak teljesen százasnak a szakik.
A beépítés alatt és a burkolás felénél:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése