http://kincses-lak.blogspot.hu/

2014. december 29., hétfő

Lámpa-láz I.

Nem is gondoltam, hogy ennyire nehéz megtalálni az Igazit!
Az igazi világítótesteket a helyiségekbe....
Apróságnak tűnik, részletkérdésnek, pedig nagyon is meghatározza a szobát, hogy milyet, mennyit és hova teszünk be.
Persze valódi lakberendezők professzionálisan viszonyulnak a kérdéshez, és fényekkel-árnyékokkal egészen új dimenziókat tudnak adni a tereknek. Mivel ehhez sajnos nem értek, nálunk a lámpakérdés csupán esztétikai problémaként merül fel, a fénnyel való öltöztetésről most nem lesz szó.

Egy biztos pont már van: az étkező.
Korábban valami modern megoldásban gondolkodtunk, több függesztékkel, amihez 6 kirekesztés is készült a födémben, hogy legyen hova bekötni:) Aztán mégis úgy alakult, hogy egy francia antikpiacon (brocante) beszereztünk egy kissé lerobbant, de jó nagy és baromi nehéz kristálycsillárt.
Így az étkezőben egy 10 karú, meglehetősen feltűnő csillár lesz a fő attrakció, valahogy így:


A konyhába szeretnék egy foncsorozott burás függesztéket a mosogató fölé, ilyet:


A bejárati ajtón belépve egy ilyen lámpa fogad majd, szintén piacoltuk:


A lenti  fürdőbe sikerült hosszas vajúdás után falikart találnunk a tükör mellé, tisztára olyan, mint amiből Superman jégpalotája emelkedett.... :P (kb. 70-es években készülhetett, valószínű olasz gyártmány, Ebay)


A hálószoba tapétája majd visszaköszön az ágyfejnél lévő falikarok ernyőjén is, és ehhez a mintához szerintem tökéletesen illik a mennyezetre ez a 70-es évekbeli sputnik design Pistillo lámpa is (Ebay-ről)!

Laura Ashley, Kimono

Pistillo



A fenti fürdőbe is megtaláltuk a megfelelő lámpákat. A tükörre 2, ernyős falikar kerül (ilyen szögletes ernyővel, de bézses-szürke színű, Ebay), a kád fölé pedig ez a visszafogott, fehér kerámia (piacról):


tükörhöz

kád fölé

A piacokon, apróhirdetésekben mindig lecsapunk a képmegviláító rézlámpákra, mert a bolti áruk irreálisan magas, nekünk pedig elég sokra lenne szükségünk, nemcsak képekhez, de a szekrényekre is.


A gardrób az a hely a házban, ahova bármit rakhatok, nem kell másra tekintettel lennem. :D Ide valami menő, csajszis lámpát szeretnék, mondjuk egy Stejnart. Sajnos az ára miatt valószínű igen sokat kell rá várnom....
Emil Stejnar Rupert Nikol
Lámpákról egyelőre ennyi is sok lesz, maradt még jó adag eldönteni/beszerezni való a többi szobába is.... :P

Képek forrása



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése