http://kincses-lak.blogspot.hu/

2015. február 28., szombat

Mesterember

Elkészült az előszoba burkolása!

Több, kudarcba fullad kísérlet után végre megtaláltuk a burkolónkat! Egy igazi MESTERT, igen, csupa nagybetűvel. A képekről majd látni fogjátok, hogy egyáltalán nem volt kihívásoktól mentes a feladat, mégis gyönyörűen, kompromisszumok nélkül oldotta meg.
Most először fordult elő, hogy egy burkoló nem mondta azt az elképzelésünkre (bármi is volt az), hogy "nem lehet megcsinálni". András nem ismer lehetetlent. Nem alkudozik, nem keres kibúvókat, nem dönt egymaga. Minden lépés előtt konzultál, előre, "szárazon" kirakja a mintát. Többször előfordult, hogy 3 variációban is megmutatta még a ragasztás előtt, hogy milyen lehetőségek vannak, miből választhatunk. Volt hogy ebédszünetben, volt, hogy munka után ugrottam ki, mert dönteni kellett menet közben valamiről. Addig soha nem lépett tovább, amíg a legapróbb részletekig nem lett egyeztetve az elképzelésünk. Nem minősítette a kívánságainkat, nem akart meggyőzni, de mindig volt hasznos, a tapasztalatából eredő gyakorlati ötlete a problémák megoldására.
Olyan tisztán dolgozik, hogy cipővel nem is merünk rálépni a kész felületekre. :) Minden egyes lapot, azonnal ragasztás után áttöröl szivaccsal. Egy kis rózsaszín bödönben mindig mellette van a tisztítós egysége: víz, szivacsok, söprű.... Miközben burkol, enni lehet a frissen rakott járólapokról.
Miután egyetlen hulladékba került selejtet sem láttunk, rákérdeztünk, tényleg nincs rontott vágás, megpattant zománc? És tényleg nincs! Minden vágás előtt mér, kirakja a mintát, berajzolja a vonalakat, amelyek mentén majd dolgozik.
Első olyan mesterünk, akiben fel sem merült, hogy a házban csiszoljon vagy vágjon. Mindig kint a teraszon végezi a porral-piszokkal járó munkát, pedig mi már nem is merünk ilyet kérni senkitől....

Jó, beismerem: nem gyors. De jó munkához idő kell. És precizitás, alázat és igényesség... Andrásban mindez megvan, szakmájának a csúcsát képviseli. Egy valódi Mesterember.

Természetesen a konyha metrócsempéjét sem bíznám soha másra (kivéve Férjet, de neki ezer más dolga is van), úgyhogy alig várom, hogy újra jöjjön dolgozni hozzánk! ;)





Mielőtt felmerülne Bennetek, hogy "már mindjárt készen van", itt a lista a további teendőkről csak ezen a néhány négyzetméteren.... :P.
Előszoba-projekt további feladatai:
- lábazat
- festés
- bejárati ajtó beszerelése
- kapcsolók felszerelése
- lámpák felszerelése
- bútorozás

Lépcső:
- korlát
- lépcső burkolása fával (távlati cél)
-lépcső alatti beépített szekrény (távlati cél)

6 megjegyzés:

  1. Kedves Réka, megadnád esetleg András elérhetőségét? Ilyen követ választottunk mi is, jó lenne egy mesterember aki érti a dolgát:) Gyönyörű lett a Tiétek! köszönöm Kata

    VálaszTörlés
  2. Szia Kata, köszönjük! Ha tudsz adni egy e-mail címet, akkor átküldöm az elérhetőségét! Üdv: Réka

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés