http://kincses-lak.blogspot.hu/

2015. március 25., szerda

Utolsó ablakok

Végre kicseréltük az üvegtéglákat nyílászárókra!
Bekerült 2 ablak a konyhába, az étkező 3-as teraszajtaja, és a nappali beülős ablaka. Ez utóbbit kipróbáltuk, kényelmesen el lehet benne üldögélni... ;)
A konyha sokkal barátságosabb lett a két plusz ablakkal, az étkező pedig kezdi azt a képet mutatni, amilyennek terveztük. Az ajtaja a kis reggeliző teraszra nyílik, ami mellett a fűszerkert lesz majd a jövőben.



A nagy örömre azonban bosszúság is jutott. A szerelők elkezdték a talajszondákat a ház gépészeti helyiségébe bevezetni, amihez fel kell ásni az előkertet. A nagy túrás során derült ki, hogy a konyhából az előkertben lévő csatornáig futó szennyvízcső egy része hiányzik, azaz az elfolyó víz nem jut el a csatornába, hanem valahol félúton az előkert földjébe kerül....
Az ok egyszerű. Annó (min. 2 éve) a kőműves brigád valahogy sikeresen eltörte a csövet, amit akkor észre is vettünk, és megbeszéltük a javítását. Legközelebb, mikor kint jártunk, már be volt temetve a baleset helye azzal, hogy minden rendben van. Ma felhívva a kőművest, nagy nehezen bevallotta, hogy csupán kivették a törött csődarabot, majd betemették a lukat....!!!
Nehezen tudnám kommentálni a fentieket, egyelőre annak örülök, hogy még most, beköltözés és az előkert végleges tereprendezése előtt véletlenül kiderült mindez.

Nem szeretnék általánosítani, de elkeserítőnek tartom a magyar építőipar állapotát. A hozzáállást, a szakmaiság és a saját, illetve mások munkája iránti igényesség és tisztelet teljes hiányát. A tisztességről már nem is beszélve azok felé, akiktől a megrendelést, munkát, pénzt kapják.
:(

8 megjegyzés:

  1. Először is: a blogmotor monnyon le!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod, amint elkészülsz a weboldallal, már költözünk is! ;)

      Törlés
  2. Illetve eredetileg csak arra akartam rávilágítani, hogy simán lehet, hogy van teljesen normális része a magyar építőiparnak, csak ők hülyék lennének odahaza dolgozni. Akik meg valóban hülyék, lehet, hogy azok is megpróbálták már, csak őket hazazavarták. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze ki lehet fogni a normális, tisztességes munkaerőt is. De általánosságban a helyzet katasztrófális...

      Törlés
  3. Ami az építőipari szakikat illeti, minden szavaddal egyetértek. A "kiskezicsókolommindigígyszoktuk", vagy az "ennyipénzértmittetszettvárni" persze megy...
    És azok a bizonyos kivételek általában csak a harmadik, vagy sokadik brigád elzavarása után jönnek, addig a megrendelő totál idiótának és kiállhatatlannak érzi magát...

    Nem ér, hogy csak írsz a beülős ablakról, egy icipici képet tessék csatolni. Lécci:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Végre van képem hozzá, mármint a beülős ablakhoz! ;)

      Törlés
  4. Szia!!!! Lassan egy éve olvaslak, köszi, hogy megosztod a tapasztalataidat!! A beülős ablakra kíváncsi lennék én is! Illetve nagyon érdekelne, hogy végül milyen burkolat mellett döntöttetek fa-padlófűtés témában!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Vica,
      köszi, hogy olvasol! Igyekszem képet csinálni a beülősről.
      A burkolat lamellaparketta lett végül, ami normál parketta, csak 2 centi helyett 1 centi vastag. De azt mondják padlófűtésre a 2 centis fa burkolat is jó, csak lassabban veszi át a hőt, viszont utána tovább is tartja. A fa padlók szétnyílását nem a hő okozza, hanem a páratartalom csökkenése. Szóval jelenlegi tudásunk szerint mindegy, hogy padlófűtés van-e, vagy sem, a levegő páratartalmára kell figyelni. Amúgy meg szerintem minden fa padló mozog (megduzzad, kiszárad), ezzel tisztában kell lenni, ha az ember mellette dönt. ;)

      Törlés