http://kincses-lak.blogspot.hu/

2014. december 30., kedd

Óév, új év

Összegezve a 2014-es évet: nagyon köszönöm a kitartó figyelmet, a kedves érdeklődést és a megosztott tapasztalatokat, amivel megtiszteltetek idén is! :)

Nyár közepén megakadt a burkolás, így az izgalmak tetőfokán elakadtak a beszámolók. A helyzet azóta is változatlan, a házban mindenfelé félig csempézett helyiségek várnak sorukra. Az okok annyira dühítőek és elkeserítőek (szakember hiánya, eltűnt csempe, utánrendelés lehetetlensége, stb.), hogy szándékosan nem terhelem sem a Ti, sem a magam idegrendszerét a leírásával.
A történtek annyira lehangoltak, hogy bár ősszel és télen is történtek előrelépések a házban, már nem láttam az alagút végét. Az nyilvánvalóvá vált, hogy karácsonyra nem fogunk tudni beköltözni. És én nem is kovácsoltam újabb terveket...

Nyáron kalákában alapozóval lekentük kívülről a házat, egyúttal megtartva első grillpartinkat is! ;) Ősszel megkaptuk a lakhatási engedélyt, majd végre megindult a szocpol kiutalása is (dec. 23-án). Megfúrattuk a két darab, 100 méteres talajszondát, és megvettük a hőszivattyú gépeit is.
Megérkezett a parketta, most a betonnal együtt szárad a fűtött házban. Megrendeltük az ablakokat az üvegtéglák helyére, és készen vannak a bejárati ajtó tervei.
A villany és a víz is be lett kötve, így tudjuk használni a wc-t, a konyhai mosogatót, kávéfőzőt, stb.:) Férj felszerelt néhány égőt, villanykapcsolót és aljzatot, illetve egészen komoly ideiglenes korlátot ácsolt a lépcsőnek.

A kertben elkészült a gyerekek játszóházának alapja, elbontottuk a sufnikat, füvesítettünk és sok-sok növényt ültettem. A kerti tó kiásása tavaszra maradt, de ettől eltekintve a hátsó kert kialakítása nagyon jó ütemben haladt. A barackfánk idén már termőre fordult, a megfiatalított öreg körtefa is jól viselte a drasztikus metszést.

És hogy mik a terveink 2015-re? Beköltözünk. Húsvétig. Lesz parkettázás, festés, tapétázás, bútorok felújítása és átalakítása, szobák berendezése. Lesz kerítésépítés, előkert rendezés, és még több kertészkedés. Bekerül a szép bejárati ajtó, a maradék ablakok, és levakoljuk a házat. És talán még a burkolást is befejezzük....  :D

Kívánom, hogy az új évben a Házból végre Otthon váljék, és hogy egyre érdekesebb, szebb és stílusosabb bejegyzéseket tudjak írni róla  Nektek!
Várlak Benneteket egy új kezdet hajnalán, és nagyon boldog, békés, sikerekben és egészségben gazdag Új Évet kívánok Mindannyiunknak!

BUÉK!

6 megjegyzés:

  1. Örülök az új posztoknak, boldog új évet nektek is, húsvétig beköltözéssel! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Domi, köszönjük szépen! Puszilunk Benneteket, BUÉK! :)

      Törlés
  2. Boldog Új Évet Kívánok nektek is! Remélem sikerül megvalósítani a terveiteket, kíváncsian figyelem a történéseket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Egérke! Nektek is sok erőt az otthon-projekthez, és csodaszép babázós évet kívánok! ;)

      Törlés
  3. Boldog beköltözős új évet kívánok!!!
    Tessék mondani, a kész konyháról nincs fotó?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kész konyha???????? Hol vagyunk még attól?! Egy ideiglenes konyha van beállítva, majd arról mutatok képet elrettentésül... :)

      Törlés