http://kincses-lak.blogspot.hu/

2011. június 30., csütörtök

Első munkám

Egy lehangoló, jellegtelen pici lakást kellett egy kicsit vonzóbbá tenni az albérletet keresők számára, így jött a lehetőség, hogy nagyon szűk anyagi keretek között (20-30 e. Ft.) felturbózzak egy lakóteret.
A bútorok adottak voltak, és a padlószőnyeg kékje, a konyhafrontok zöldje eléggé megkötötték a kezem. Már csak azért is, mert a szoba egyik falán rést ütöttünk a konyha felé a tágasság, szellősség érzetének növelésére, valamint a konyha természetes megvilágítása érdekben. (természetesen a pénz nagy részét ez el is vitte.)

Végül a zöld árnyalataival való csíkozásnál maradtam, nagyon kicsi kék beütéssel. Sokáig kerestem falmatricát is, de végül az ár és a méretek miatt a mázolást választottam dekornak. A festést Édesapámmal ketten követtük el, és azt kell mondanom jó kis móka volt, még akkor is, ha a nyár legmelegebb napját sikerült hozzá kifognunk. Először mindent kétszer átfestettünk fehérrel, majd a színezőpasztával kikevertem a színeket. Ehhez egy kék és egy sárga, 300 ft-os pasztát használtam, és sok-sok fehéret az alapból. Valamennyi árnyalat ebből készült, így tényleg nagyon olcsón megúsztuk a  nagy felületek hatásos dekorálását.
 A nagy meleg miatt a csíkok gyorsan száradtak, így rohamléptekben haladtunk. Amíg egy-egy szín száradt, a szoba másik falán dolgoztunk, mert azért mindenhova került egy kis szín....
A bárszékekkel sajnos nem vagyok kibékülve, de a tulajdonos ragaszkodott a legeslegolcsóbb verzióhoz, pedig csak tényleg nagyon kicsivel többért már egészen pofásakat lehet kapni....
Az óra a falon is saját gyártmány, a bekerülési költsége 1000 ft. alatt volt, óraszerkezettel együtt.A másik ilyen olcsó, de hatásos megoldás a képkeretek bojtokkal való fellógatása.


Mivel nem tudtuk fiú vagy lány veszi majd ki, megpróbáltam semleges maradni, de azt hiszem azért egy kicsit mégis "boudoiros" lett.....  Döntsétek el Ti!
Azt azért elmondhatom, hogy sikeres lett az arculatváltás, és igazi harc alakult ki a bérlet megszerzéséért.

Csíkok: egyszerű de látványos

Csíkozás itt is, és az egyedi óra
sajnos csak kicsit látszódnak a bojtos képkeretek
legolcsóbb megoldások
minimál fürdő, ehhez nem nyúltam
a közlekedőbe  és a konyhába is kerültek képek...


 Ti laknátok benne?

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett a csíkos festés! Ügyesek vagytok! Tetszik! Egyetemista koromban biztosan örültem volna egy ilyen kis albinak, főleg ha egyetemista szerelmemmel ketten béreltük volna... :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm!
    Jöttek is az érdeklődők, egy nap alatt ki lett adva :P

    VálaszTörlés